otrdiena, 2010. gada 26. oktobris

Rīgas Centra Humanitārajā vidusskolā ir gudri bērni

Sprīdīša skola viesojās RCHV un pēc vispusīgas folkloras zināšanu pārbaudes var dot atzinumu, ka te mācās ļoti gudri bērni. Droši var teikt, ka tradicionālās kultūras pamatus ļoti labā un teicamā līmenī ir apguvuši visi 1. – 4. klašu skolēni.

Nodarbība Sprīdīša skolā sākās ar Izzinošo nodarbību par graudiem un to ceļu līdz maizītei. Nodarbību vadīja Gaujas Nacionālā parka etnogrāfe Indra Čekstere. Viņa pēc nodarbības bija ļoti apmierināta un apgalvoja, ka tik gudrus bērnus sen nav sastapusi. TEICAMS novērtējums!

Dejas nodarbību vadīja horeogrāfs/dejas skolotājs Ernests Spīčs kopā ar mūzikas skolotāju Edgaru Kārklu (Auļi, Ceiruleits, Kristīne un draugi). Bērni jau teicami zināja tādu deju kā Garausītis un ātri apguva jaunas dejas kustības. Vislielāko piekrišanu no bērnu un skolotāju puses izpelnījās rotaļa Tradiridiritam, kurā skolotājiem vajadzēja dejas valodā izteikt sabiedrībā zināmus un populāus tēlus. Teicams novērtējums!

Sprīdīša skolas vadītāja, režisore Margita Poriete: "Mēs esam ļoti apmierināti ar RCHV spēju organizēt šāda veida mācību sarīkojumus, kur bērni atraktīvā formā apgūst kultūras pamatus. Jūsu bērni ir ļoti kārtīgi, aktīvi seko līdzi nodarbību gaitai un atsaucīgi piedalās nodarbībās. Paldies skolas skolotājām, skolas vadībai un īpaši skolotājai Zandai!"

Nav komentāru: